Consultatie

Hoe verloopt een consultatie bij de homeopaat?

1. Het eerste consult: het intakegesprek

Om u goed te kunnen helpen nemen we een intake-gesprek af, daarin leggen we uw dossier aan.
We trekken voldoende tijd uit (reken op 2 uur) om naar uw verhaal te luisteren, een aantal vragen bij te stellen en te zoeken naar een goed passend homeopatisch middel.


Dat middel wordt bepaald aan de hand van uw huidige klachten, maar ook wordt er rekening gehouden met u als “persoon”, dit wil zeggen met uw karakter, gemoed, gewoontes en uw voorgeschiedenis. Als alle gegevens verzameld zijn, wordt door de homeopaat bekeken welke middelen vanuit de natuur op alle vlakken de meeste overeenkomsten vertonen met u.


Uiteindelijk wordt er gestart met dat homeopatisch middel wat het best bij u en uw klachten past. Een aantal weken later tijdens de follow-up wordt het effect bekeken en beoordeeld.

2. Vervolgconsultaties

De bedoeling van de vervolgafspraak is om te kijken of het homeopatisch middel al dan niet verbetering geeft op uw klachten. Indien dit het geval is, werkt de homeopaat met dat homeopatisch middel door. Indien er geen of te weinig duidelijke verbetering optreedt, wordt het homeopatisch middel aangepast. 

Het gebeurt dat iemand vanaf het eerste middel verbetert, maar helaas ook dat we meerdere homeopatische middelen moeten proberen vooraleer de patiënt zich beter voelt. Soms treedt er geen verbetering op na verschillende middelen en dan wordt de behandeling na een bepaalde periode gestopt.

DSC_0338.png