Overige

De homeopatische sleutelsymptomen

Eind 1800 stonden alle toen bekende homeopatische geneesmiddelenproeven beschreven in de tiendelige reeks “The Guiding Symptoms” van Dr. Constantine Hering.

In 1899 vatte Dr. Henry Clay Allen de belangrijkste informatie van de 200 meest gebruikte middelen samen in een pocketboek onder de naam “Keynotes”. 

In 2018 zorgde Rene Otter voor de Nederlandse vertaling van dit waardevolle boek. Het werd een gecombineerde Engels/Nederlandstalige uitgave met als titel “Sleutelsymptomen”. Van de belangrijkste homeopatische middelen vind je in dit boek de karakteristieke symptomen terug, beschreven in volgorde van belangrijkheid.

Het overgrote deel van de karakteristieke symptomen van deze 200 belangrijke middelen worden nu, na meer dan 100 jaar, nog steeds dagelijks gezien en bevestigd door homeopaten overal ter wereld. Het gaat dus echt om betrouwbare, stabiele informatie, die de tand des tijds heeft overleefd.