Gezondheid & Ziekte, Basisboek

The Science of Homeopathy

Bildschirmfoto 2017-09-26 um 19.33.11.png

Deel 1:
Een energetische kijk op gezondheid en ziekte

In deel 1 geeft George Vithoulkas ons een definitie van wat “gezondheid” is, zowel op mentaal, emotioneel als op lichamelijk vlak. Hij beschrijft hoe deze drie niveau’s van het menszijn funtioneren als één geïntegreerd geheel (= de psycho-somatiek).

Hij heeft het over de “vitale kracht” die zorgt voor het in stand houden van de gezondheid. Een verzwakte vitale kracht laat de ontwikkeling van ziekte toe, terwijl een versterkte vitale kracht gebruik maakt van het verdedigingsmechanisme om herstel en genezing te bewerkstelligen.

George Vithoulkas beschrijft hoe homeopathie op een energetische manier de vitale kracht kan versterken en zo gezondheid kan bevorderen of herstellen. Factoren die de vitale kracht kunnen verzwakken zijn erfelijke belasting, ernstige acute ziekten, onderdrukkende therapieën en vaccinaties.

Deel 2:
Homeopathie in de praktijk

In deel 2 gaat George Vithoulkas heel grondig in op de praktische toepassing van de homeopathie. Hij beschrijft de bereiding van de homeopatische middelen, de geneesmiddelenproeven, het homeopatisch interview, de selectie van de homeopatische remedie volgens de natuurwet “similia similibus curentur”, de follow-up op korte en lange termijn, de grenzen van de homeopatische mogelijkheden, enz.

Te bestellen via rcotter@planet.nl