De keelontstekingen blijven weg

Mijn homeopathieverhaal begint 9 jaar terug na de geboorte van mijn eerste zoon. Ik kreeg toen op 4 maanden tijd 6 keer een hevige keelontsteking met koorts, iedere keer weer klassiek behandeld met antibiotica en pijnstillers. De volgende stap was het laten wegnemen van de amandelen, de afspraak was al gemaakt bij de specialist! Toen was voor mij de maat vol, dit wou ik echt niet.

Via een vriendin kwam ik bij het homeopatisch centrum terecht. Na een lang intake-gesprek werd een eerste middeltje meegegeven en het was meteen raak. De maanden die erop volgden voelde ik mijn weerstand sterker en sterker worden… en de keelontstekingen bleven weg.

Ondertussen zijn we 9 jaar verder en is ons vertrouwen in de homeopathiepraktijk er alleen maar op vooruit gegaan, voor ons ganse gezin. Natuurlijk wordt er af en toe nog wel eens eentje van de drie jongens ziek, maar vaak komt dat toch niet voor als ik het vergelijk met leeftijdsgenootjes. Maar met een extra sterk middeltje zijn ze er meestal snel weer bovenop. Het is natuurlijk aan ons om in de gaten te houden dat onze batterij niet leegloopt, dat we af en toe bijtanken door een homeopatische oplossing te maken van een van de reservepilletjes of een aanpassing van het middel te bespreken met de dokter.

En soms loopt het goed fout zoals de voorbije week.  Ik heb niet in de gaten gehad dat de voorbije maanden mijn energiepeil weer serieus was gezakt. Een emotioneel moeilijke periode heeft veel van mijn krachten gevraagd. En dan ben je natuurlijk veel meer vatbaar voor virussen van buitenaf. Geveld door het griepmonster kwam ik dan ook in de praktijk aan. Nu, drie dagen na mijn bezoek bij de homeopaat voel ik me veel sterker. De griepsymptomen zijn zo goed als verdwenen, zelfs mijn keel (wat altijd mijn zwakke plek is gebleven) voelt terug goed aan. Ik voel me zelfs beter in mijn vel als voor ik griep kreeg.

Ik hoef niet meer overtuigd te worden van wat homeopathie kan betekenen voor mijn lichamelijke gezondheid en mijn algemeen goed-voelen, want ik heb het bij mezelf ondervonden, en daarbij ook bij mijn man en mijn drie kinderen.

V. H. uit Opglabbeek