Mijn chronische bronchitis beter dan de laatste 40 jaar

Als 58-jarige ingenieur ben ik vanaf mijn jeugdjaren geplaagd geweest door chronische bronchitis en migraine. Bij ons zit dat in de familie want zowel mijn ouders als grootouders hadden dezelfde kwalen.

De laatste 5 jaar werden de opstoten van chronische bronchitis frequenter en duurde het soms 2 maand vooraleer ik ervan af was. Omdat het hele assortiment antibiotica (Augmentin, Proflox, Avelox,…) niet meer hielp, kreeg ik steeds meer cortisone erbij in pufjes of in aerosol (Pulmicort, Seretide,…), en daarna ook onder de vorm van pillen (Medrol).

Omdat al die medicamenten alsmaar minder leken te helpen, heb ik mijn toevlucht gezocht tot homeopathie, en die heeft me goed geholpen. In de plaats van viermaal per jaar deed ik de laatste twee jaar maar één maal per jaar een opstoot van bronchitis. En wat nog merkwaardiger is, is dat mijn laatste bronchitis vlot genas zonder antibiotica en met weinig puffen: dat is de eerste maal op 40 jaar tijd, dus werkelijk een mijlpaal in mijn leven!
Daarnaast zijn dankzij mijn huidige homeopatische behandeling zelfs mijn migraine-aanvallen achterwege gebleven. Ik kan zeggen dat ik me op twee jaar tijd veel gezonder voel dan de laatste 50 jaar, ik moest er alleen wat geduld en volharding voor opbrengen, en heb misschien ook een tikkeltje geluk gehad. Nu ik ondervonden heb hoe homeopathie mijn genezingsproces heeft geholpen vraag ik me af waarom ik niet vroeger geluisterd heb naar vrienden die me homeopathie hadden aangeraden. Vandaag kom ik tot de conclusie dat je voor medische problemen eigenlijk eerst zou moeten starten met homeopathie vooraleer over te stappen op de klassieke geneeskundige behandelingen, dit is dus het omgekeerde van wat ik, samen met heel veel lotgenoten, heb meegemaakt.

E. V. uit Genk