Het aerosolapparaat kan in de kast blijven

Vicky is altijd een vrolijke en vrij gemakkelijke baby en peuter geweest, maar vanaf de eerste kleuterklas begon het mis te gaan. Ze was veel ziek, vooral verkouden. De antibiotica werd steeds zwaarder, de kuren langer en op den duur moesten we aërosollen met cortisone. Iedere keer een gevecht om haar stil te houden, want welk kind zit graag aan een aerosolapparaat? Vicky werd verlegen en heel onzeker, had ‘s nachts nog een pamper nodig en had extreme scheidingsangst (zo erg dat ze altijd mij of mijn echtgenote moest zien of bv niet boven in bed wou blijven liggen terwijl wij onder in de keuken waren).

 Via een collega hoorde ik het verhaal van jullie homeopathisch centrum. We besloten het erop te wagen. Schadelijker dan al die stoffen die ze nu binnenkreeg, kon het niet zijn. Na een lang gesprek en uitleg, werd een homeopatisch middel gekozen voor Vicky. Het resultaat moesten we afwachten, en misschien moest er nog eens overgeschakeld worden naar een andere samenstelling. Twee weken na dit eerste pilletje had Vicky geen nachtpamper meer nodig en het gaan slapen verliep al een stuk rustiger. Vicky zat toen in de tweede kleuterklas, het was Pasen. Ze heeft toen haar tutje meegegeven aan de paashaas, in ruil voor een extra cadeautje uiteraard. Ze werd zekerder van zichzelf en wilde zelfs op turn- en balletles gaan. Door haar scheidingsangst was dat tot nu toe niet mogelijk geweest. Af en toe heeft ze nog wel eens een snotneus maar ze overwint haar ziekte telkens op eigen kracht, soms ondersteund door een extra homeopatisch middel (Vicky noemt dit ‘snoepjes’). Het aerosolapparaat staat al meer dan twee jaar in de kast en als het aan ons ligt, blijft het daar ook staan!

Recent zijn we naar haar eerste balletoptreden geweest. Geweldig om onze zevenjarige dochter zo te zien stralen op een podium. Wie had dat gedacht drie jaar geleden?! Bedankt voor jullie hulp en raad en voor de tijd die jullie nemen om naar alles te luisteren. We hebben een lange weg afgelegd, maar het resultaat is prachtig.

W. S. uit Neeroeteren