Nagelonsteking genezen en karakter veel handelbaarder

Toen mijn dochter Annabelle 3 jaar was, kreeg ze een felle ontsteking rond het nagelbed van een vinger nadat ze daar een velletje had losgetrokken. De huisarts gaf zalf met antibiotica en cortisone. Na een maand en drie bezoeken aan de huisarts was de ontsteking nog niet verdwenen en begon haar nagel te misvormen. Omdat de huisarts zei dat dit wel blijvend zou kunnen zijn, en omdat Annabelle de winter voordien een aantal keer ziek was geweest en antibiotica nodig had gehad voor oorontstekingen, besloot ik homeopathie te proberen.

De dag na haar eerste homeopatisch middel werden zowel de roodheid als de zwelling veel minder. De nagelrand ontsteking verdween op een paar dagen tijd volledig en nadien groeide haar nageltje terug normaal zodat er nu niets meer aan de nagel te zien is. Wat ons echter het meest verbaasde was dat Annabelle, die eigenlijk wel een drukke en veeleisende kleuter was, helemaal omsloeg van gedrag. Ze werd rustiger, eiste minder aandacht, was minder luidruchtig en luisterde beter. Dit maakte de sfeer in huis veel aangenamer. Ook van de kleuterjuf hoorden we dat Annabelle minder storend en veel positiever was in het klasje.

We zijn nu 2 jaar verder en Annabelle heeft geen antibiotica meer nodig gehad. Als ze nog ziek wordt of oorpijn heeft, geneest ze met hulp van homeopathie op één of twee dagen. De voorspelde buisjes in de oren zijn niet nodig geweest. Maar bovenal zit Annabelle nu beter in haar vel dan vroeger, wat het leven voor ons als ouders een stuk aangenamer maakt.

M. V. uit Tongeren