Vapeurs en slaapproblemen

Als 53-jarige vrouw had ik jarenlang last van vapeurs, slapeloosheid en angstige nervositeit. Op 2 maand tijd waren mijn warmteopwellingen verdwenen en slaap ik veel beter.

Als ik nu nog eens wakker wordt kan ik, in tegenstelling met vroeger, snel terug inslapen.

Verdriet omwille van mijn overleden moeder

Als 40 jarige vrouw en moeder van 2 kinderen laat ik mij al 15 jaar lang homeopatisch behandelen met goed resultaat. Het laatste jaar is mijn moeder ongeneeslijk ziek geworden en recent overleden. Gedurende heel haar ziekte heb ik haar intensief mee verzorgd.

Met de hulp van homeopathie heb ik me emotioneel en lichamelijk sterk kunnen houden tijdens haar aftakeling en bij het afscheid nemen.

Negen jaar lang buikpijn met spastische darm

9 jaar geleden kreeg ik last van hevige buikpijn die doorstraalde naar de rug. Ik liep van de ene dokter naar de andere en nam verschillende soorten medicatie. Ik onderging zelfs een buikoperatie, maar nooit werd gevonden waar de pijn vandaan kwam!

Uiteindelijk werd de diagnose "darmspasmen" gesteld, maar niemand kon mij van de pijn afhelpen.

Kinderastma snel genezen

Al vrij snel na de geboorte van onze zoon waren er problemen met een piepende ademhaling. Rond de leeftijd van 2 maand werd het erger en gingen we ermee naar de specialist die alle nodige onderzoeken deed.

Mijn zoon moest een siroop nemen waarvan de apotheker zei dat die ook werd gegeven aan volwassenen met astma-aanvallen.

Water in de knie

Eind juni 2012 kreeg ik last aan mijn linkerbeen met een zwaar gevoel in de knie die rood en opgezwollen was. Ik kon bovendien mijn  been amper plooien. De dokter stelde vast dat ik water in de knie had.

Vooraleer me naar de specialist te sturen voor foto’s en vooraleer eventueel het vocht uit de knie te laten trekken, kreeg ik een homeopatisch middel.

Migraine en hoofdpijn

Sinds mijn 15e had ik migraine, dus al 25 jaar voor ik met homeopathie startte. Ik had hoofdpijn met overgeven om de 3 weken, 1 dag durend, maar de laatste jaren kwamen de aanvallen wekelijks. Het ging dus met ups en downs.

Alles bleef enigszins leefbaar doordat ik tijdens de migraine-aanval medicatie bijnam. Aanvankelijk hielpen deze pillen goed, maar na verloop van tijd had ik hoe langer hoe minder effect ervan.

Zelfs met Multiple Sclerose goed geholpen

Sinds 1995 werd bij mij Multiple Sclerose (M.S.) vastgesteld. Mijn grootste ongemak was vermoeidheid, zo erg dat ik mij regelmatig ziek moest melden op het werk. Volgens mijn neuroloog is er aan vermoeidheid door M.S. weinig te doen, ik moest er mij maar naar schikken en het werk afbouwen.

Omdat ik heel graag werk ben ik op zoek gegaan naar alternatieven en zo bij homeopathie terecht gekomen.

Vlot hersteld na chemotherapie

Vijf jaar geleden kreeg ik te horen dat ik darmkanker had. Na een lang behandeltraject van operatie, bestraling en chemo was ik totaal uitgeput geraakt.

Ik veranderde mijn levensstijl, bouwde meer ontspanning en rust in en ging vegetarisch eten. Omdat mijn extreme moeheid niet verbeterde ging ik in homeopatische behandeling.

Nagelonsteking genezen en karakter veel handelbaarder

Toen mijn dochter Annabelle 3 jaar was, kreeg ze een felle ontsteking rond het nagelbed van een vinger nadat ze daar een velletje had losgetrokken. De huisarts gaf zalf met antibiotica en cortisone. Na een maand en drie bezoeken aan de huisarts was de ontsteking nog niet verdwenen en begon haar nagel te misvormen.

Omdat de huisarts zei dat dit wel blijvend zou kunnen zijn, en omdat Annabelle de winter voordien een aantal keer ziek was geweest en antibiotica nodig had gehad voor oorontstekingen, besloot ik homeopathie te proberen.

Hoofdpijn, allergie weg en mijn amandelen niet verwijderd

Oorspronkelijk kwam ik naar het homeopatisch centrum Vanden Berghe omdat mijn amandelen uitgehaald moesten worden. Ik ben 38 jaar en heb al 10 jaar last van angina’s, gepaard gaande met koorts en 5 dagen niet uit bed geraken.

Ik had zo een schrik voor die operatie, dus waarom niet een laatste toevlucht zoeken bij homeopathie?

Anaal abces en aarsfistel genezen

In 1999 werd ik geopereerd voor een groot abces aan de aars. Door verwikkelingen nadien werd ik nog driemaal extra geopereerd op dezelfde plaats, telkens onder narcose.

Uiteindelijk bleef ik sukkelen met een aarsfistel die chronisch ontstoken was.

Het aerosolapparaat kan in de kast blijven

Vicky is altijd een vrolijke en vrij gemakkelijke baby en peuter geweest, maar vanaf de eerste kleuterklas begon het mis te gaan. Ze was veel ziek, vooral verkouden.

De antibiotica werd steeds zwaarder, de kuren langer en op den duur moesten we aërosollen met cortisone. Iedere keer een gevecht om haar stil te houden, want welk kind zit graag aan een aerosolapparaat?

De oorontstekingen genezen, geen buisjes meer nodig

Ik kan homeopathie warm aanbevelen. Toen mijn zoontje twee jaar was, had hij de ene oorontsteking na de andere. Geen week ging voorbij of we hadden een dokter van wacht bezocht.

Telkens schreef deze antibiotica voor. Toen dat niet hielp, stelde de NKO-arts het plaatsen van buisjes voor. Dit is tot 5 keer toe gebeurd.

Hoofdpijn bij mijn kind: kindermigraine

Onze zoon en dochter, ondertussen 11 en 13 jaar, werden sinds hun geboorte enkel via homeopathie  behandeld. Steeds met succes want ze hebben nog bijna nooit klassieke geneesmiddelen nodig gehad.

Het meest frappante wat ik me als moeder nog herinner is de hoofdpijnperiode die verscheidene weken duurde toen mijn dochter 7 jaar oud was. Op het hoogtepunt van haar kindermigraine moesten we haar dagelijks een pijnstillende suppo geven, zo erg was haar pijn.

De keelontstekingen blijven weg

Mijn homeopathieverhaal begint 9 jaar terug na de geboorte van mijn eerste zoon. Ik kreeg toen op 4 maanden tijd 6 keer een hevige keelontsteking met koorts, iedere keer weer klassiek behandeld met antibiotica en pijnstillers.

De volgende stap was het laten wegnemen van de amandelen, de afspraak was al gemaakt bij de specialist! Toen was voor mij de maat vol, dit wou ik echt niet.

Mijn chronische bronchitis beter dan de laatste 40 jaar

Als 58-jarige ingenieur ben ik vanaf mijn jeugdjaren geplaagd geweest door chronische bronchitis en migraine. Bij ons zit dat in de familie want zowel mijn ouders als grootouders hadden dezelfde kwalen.

De laatste 5 jaar werden de opstoten van chronische bronchitis frequenter en duurde het soms 2 maand vooraleer ik ervan af was.

Mijn rusteloze benen zijn verdwenen

Een goed jaar geleden, als ik ging slapen en in bed lag, kreeg ik zomaar last van onrustige benen. Het is moeilijk uit te leggen wat voor een gevoel dat eigenlijk was.

In plaats van tot rust te komen als ik in bed lag, werd ik juist hoe langer hoe onrustiger.